به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شد: نشست گفتوگومحور معاون پژوهشی وزارت علوم با مدیران شرکتها و صنایع استان لرستان درباره قانون جهش تولید دانشبنیان
نشست گفتوگومحور دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با مدیران شرکتها و کارخانجات تولیدی، صنعتی و دانشبنیان استان لرستان درباره قانون حمایت از جهش تولید دانشبنیان با تأکید بر تشریح مواد 11 و 13 این قانون، به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این نشست که روز سهشنبه، 10 مهرماه سال جاری، با حضور استاندار لرستان (دکتر ابوطالب شفقت)، معاون اقتصادی استاندار لرستان (سیروس ابراهیمی)، رئیس دانشگاه لرستان (دکتر علی نظری)، معاون اداره کل مالیات استان لرستان (محمودوند) و مدیران شرکتهای تولیدی، صنعتی و دانشبنیان استان لرستان در سالن شهید ابراهیمی دانشگاه لرستان برگزار شد معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سخنانی، خواستار شد بنگاههای تولیدی و اقتصادی استان لرستان با رویکرد تقویت و گسترش واحدها و بخشهای تحقیق و توسعه، از معافیتهای مالیاتی درنظر گرفته شده در قانون حمایت از جهش تولید دانشبنیان، استفاده کنند؛ زیرا تحقیق و توسعه از نوع کاربردی، خلاقانه و فناورانه، با مشارکت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، باعث معافیت مالیاتی میشود.
وی در بخش دیگری از گفتههایش، از این موضوع سخن گفت که تحقیقات و پژوهشهای شرکتهای دانش بنیان بایستی کاربردی با محوریت مشارکت دانشگاهها و برپایه گسترش همکاری بین دانشگاهها با صنعت باشند.
معاون پژوهشی وزارت علوم، فعالان تولید و صنعت را در نشست ترغیب کرد تفاهمنامههای همکاریهای پژوهشی و تحقیقاتی کاربردی با دانشگاه لرستان منعقد و مبادله کنند.
در بخشی از این نشست، دکتر پیمان صالحی، ماده 13 قانون جهش تولید دانشبنیان را تشریح کرد مبنی بر اینکه هر شرکت دولتی یا خصوصی اگر برای کارهای تحقیق و توسعه، بخواهد با دانشگاهها و پژوهشگاهها قرارداد منعقد کند مبلغ قرارداد منعقد شده، شامل مشوق مالیاتی میشود؛ یعنی این نوع قرارداد به نوعی برد _ برد، برای دانشگاه و صنعت است.
دکتر صالحی، ماده 11 قانون جهش تولید دانشبنیان را نیز تبیین کرد: معادل هزینه صورت گرفته برای تحقیق و توسعه در صنایع و شرکتها، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی، محاسبه میشود؛ یعنی اگر امسال هم شرکتها و صنایع مالیات پرداخت کردهاند از مالیات سالن آینده قابل کسر است.
استاندار لرستان (شفقت) و رئیس دانشگاه لرستان (دکتر علی نظری) نیز در این نشست در سخنانی بر تقویت ارتباط بین دانشگاه با صنعت براساس رویکردهای دانشبنیان تأکید کردند.
آنها توضیح دادند هرچقدر تحقیقات و پژوهش ها، کاربردی تر شوند و هرچقدر نقش دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در بخش تحقیق و توسعه صنایع، بیشتر شود اقتدار علمی کشور افزایش مییابد و قدرت ایران اسلامی، روز به روز بیشتر خواهد شد.
در این نشست، مدیران و فعالان شرکتهای دانشبنیان استان لرستان و کارخانجات تولیدی، پرسش ها و دیدگاه های خود را مطرح نمودند و دکتر پیمان صالحی به پرسشها درباره قانون جهش تولید دانشبنیان، پاسخ داد.
این برنامه توسط مدیریت گروه ارتباط جامعه و کارآفرینی و اداره ارتباط با صنعت دانشگاه لرستان که زیرنظر معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه هستند برگزار شد.