اخبار

گفت‌وگو با مدیر امور پژوهشی دانشگاه لرستان درباره رتبه جدید دانشگاه در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های هشت کشور اسلامی در حال توسعه

۱۴۰۱/۰۷/۲۷

دکتر حسین حاتمی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه لرستان، رتبه جدید دانشگاه لرستان در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های هشت کشور اسلامی در حال توسعه (D8) را تشریح کرد و خبر داد که دانشگاه لرستان با رشد، در بازه رتبه‌ای 205 _ 201 و رتبه 35 دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم این رتبه‌بندی قرار گرفته است.

به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه، شامل کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه می‌شود.

در همین رابطه، دکتر حسین حاتمی، مدیر امور پژوهشی دانشگاه لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: «رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشورهای گروه D8_ 2021 توسط مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) اعلام شد؛ بدین منظور، اطلاعات پژوهشی 16۳۴ سازمان از کشورهای عضو گروهD8 در پایگاه اطلاعاتی InCites در فاصله سال‌های 2019-2017 بررسی شده است».

دکتر حاتمی افزود: «از بین این سازمان‌ها، دانشگاه‌هایی که بیش از 150 مدرک را در این بازه زمانی منتشر کرده بودند جامعه هدف رتبه‌بندی را تشکیل دادند و تعداد دانشگاه‌هایی که این شرایط را داشتند 463 دانشگاه بود که در رتبه‌بندی D8 _2021 حضور یافتند».

مدیر امور پژوهشی دانشگاه لرستان تشریح کرد: «بر اساس این رتبه‌بندی، دانشگاه لرستان رتبه 35 کشور را در بین دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که در رتبه‌بندی قرار گرفته بودند کسب نمود».

دکتر حسین حاتمی، توضیح داد: «همچنین، در بین 463 دانشگاه راه‌یافته به رتبه‌بندی عضو گروهD8، دانشگاه لرستان در بازه رتبه‌ای 250_201 برترین دانشگاه‌ها قرار گرفت».

مدیر امور پژوهشی دانشگاه لرستان اظهار داشت: «کشورمان ایران با 74 دانشگاه بعد از کشور ترکیه، جایگاه دوم را از منظر تعداد دانشگاه‌های حاضر در این رتبه‌بندی کسب نمود و کشورهای اندونزی، پاکستان، مالزی، مصر، بنگلادش و نیجریه به ترتیب جایگاه بعدی را به خود اختصاص دادند. همچنین، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران، رتبه‌های سوم و پنجم این رتبه‌بندی را کسب نمودند».

دکتر حاتمی افزود: «رتبه‌بندی نهایی براساس اطلاعات استخراج شده از پایگاه‌های اطلاعاتیUSPTO ،WOS ، Incites و وب سایت دانشگاه‌ها و سایر سایت‌های مرتبط گردآوری شده است.

معیارهای مورد استفاده شامل پژوهش، نوآوری، آموزش و فعالیت‌های بین‌المللی حوزه پژوهش بوده است که در این میان پژوهش دارای بیشترین وزن تأثیر بوده و در آن 5 شاخص حجم پژوهش، تعداد استناد به مقالات و تاثیر استنادی نرمال شده، تأثیر استنادی نسبت به کل جهان و تعداد مقالاتی که در نشریات برتر، نشریات Q1، مجلات نیچر، ساینس و فهرست نشریات نیچر ایندکس که به چاپ رسیده‌اند مورد بررسی قرار گرفته است».

گزارش تصویری

۱۴۰۱/۰۷/۲۷ - ۰۸:۴۲
۲۰۰ بازدید