نشست راهکارهای علمی رفع چالشهای آب استان برگزار شد
نشست راهکارهای رفع مسائل و چالشهای آب استان با حضور مهندس داریوش حسننژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان لرستان و متخصصان دانشگاه لرستان، برگزار شد.
به گزارش اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، این نشست تخصصی و علمی، صبح روز شنبه، دوم مهرماه در سالن جلسات شهیدمیربهرسی دانشگاه لرستان برگزار شد.
دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان و رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان در این نشست، ضمن گرامیداشت ایام دفاع مقدس، در سخنانی توضیح داد که امنیت و پیشرفتهای ایران اسلامی، مرهون جانفشانیهای شهدای سرافراز است.
وی باتوجه به حوادث اخیر کشور، خواهان هوشیاری بیشتر همه اقشار جامعه بهویژه دانشگاهیان در برابر نقشههای شوم دشمن و استکبار جهانی شد.
رئیس دانشگاه لرستان توضیح داد دشمن همواره بهدنبال نابودی باورهای دینی مردم براساس شگردهای جنگ نرم است.
رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان تشریح کرد ملت ایران اسلامی همیشه با پیروی کردن از رهنمودهای ولایت مطلقه فقیه و اتحاد و انسجام داخلی توانسته است بر انواع توطئههای دشمن، چیره شود.
رئیس دانشگاه لرستان برگزاری اینگونه نشست را یک اقدام مهم در راستای تقویت ارتباط دانشگاه با سازمانهای مختلف اجرایی استان دانست.
دکتر علی نظری تصریح کرد اینگونه نشستها بایستی خروجیهای عینی و مدون برای کاستن از نظام مسائل استان لرستان داشته باشند.
دکتر نظری، خواستار این شد که چنین نشستهای کاربردی و مسئلهمحور بهصورت منظم برگزار شوند.
رئیس دانشگاه لرستان تصریح کرد مسئلهمحوری و بهرهمندی از نظرات اساتید و نظام نخبگانی استان بهویژه هیئتهای اندیشهورز، میتواند مسائل و چالشهای مختلف استان را رفع کند یا کاهش دهد.
دکتر علی نظری توضیح داد هیئتهای اندیشهورز در دانشگاه لرستان ظرفیتهای علمی اثرگذاری هستند که بایستی از این ظرفیتها بهرهگیری شود.
دکتر نظری بیان کرد مشکلات و چالشهای مختلف استان لرستان با تقویت همکاری بین نظام نخبگانی دانشگاهی استان با سازمانها و ادارات استان، رفع میشوند.
خواسته دشمن نابودی منابع آبی کشور است
مهندس داریوش حسننژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان لرستان در این نشست توضیح داد که دشمن با روشهای مختلف به دنبال آسیب به کشور است.
مهندس حسننژاد توضیح داد موضوع آب یک موضوع بسیار حساس است و دشمن در این زمینه هم به دنبال نابودی منابع آبی کشور است.
وی بیان کرد دشمن از راههای گوناگون تلاش میکند به تنشها و کمبودهای آب دامن بزند و آنها را در جهت مقصود شوم خود هدایت کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان لرستان خواستار شد همکاریهای دوجانبه بین دانشگاه لرستان و شرکت آب منطقهای استان لرستان تداوم داشته باشد.
مهندس داریوش حسننژاد تصریح کرد شرکت آب منطقهای استان آماده است در زمینههایی همچون فرصتهای مطالعاتی مسئلهمحور، همکاریهای خود با دانشگاه لرستان را گسترش بدهد.
مهندس حسننژاد توضیح داد در زمینههای متعدد مدیریت منابع آب، اساس کار این است که رویکردهای علمی و تحقیقاتی کاربردی را گسترش بدهیم.
وی تصریح کرد دانشگاه لرستان و شرکت آب منطقهای استان لرستان بایستی با همدیگر همکاری بیشتری داشته باشند تا چالشهای آبی استان با رویکردهای علممحور، کاهش یابد.
مهندس حسننژاد در بخشی از گفتههایش مختصات و اعتبارات برخی سدهای مهم استان لرستان را توضیح داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، ضرورتها و بایستههای اصلاح الگوی کشت کشاورزی استان لرستان را برشمرد و توضیح داد.
گسترش ارتباطات بروندانشگاهی و تحقیقات کاربردی برای رفع چالشها
دکتر مصطفی کرمپور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان در این نشست توضیح داد دانشگاه لرستان به دنبال تقویت تعاملات و ارتباطات بروندانشگاهی در راستای کاهش مشکلات استان است.
دکتر کرمپور بیان کرد متناسب با تغییرات اقلیمی، راهکارهای علمی در نظام نخبگانی دانشگاهی از جمله دانشگاه لرستان تهیه شده و میشود.
وی اظهار داشت مهم این است از این راهکارها بهرهگیری شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان تصریح کرد نشستهای کاربردی، علمی و مسئلهمحور تداوم خواهند داشت.
دکتر کرمپور توضیح داد دانشگاه لرستان آماده است در زمینههای مختلف کاربردی متناسب با مشکلات استان از فرصتهای مطالعاتی مأموریتگرا، پایاننامههای مسئلهمحور و انجام تحقیقات کاربردی منجر به حل مسئله، حمایت کند.
برخی مطالبات علمی و کاربردی
در این نشست، برخی اعضای هیئت علمی دیدگاههای خود را مطرح کردند.
در این نشست، دکتر حسن ترابیپوده، دکتر فرجاله ترنیان، دکتر علی حقیزاده، دکتر مهری سعیدینیا، دکتر امین طاهریگراوند، دکتر ناصر طهماسبیپور، دکتر مجید شریفیپور و دکتر رضا سپهوند، هرکدام دیدگاههای علمی خود را مطرح کردند.
از جمله اینکه:
1ـ به آبخیزداری آنچنان که باید و شاید توجه نشده است!
2ـ ضرورت دارد مقامات استان از جمله استاندار و نمایندگان از نخبگان اجرایی ادارات و دانشگاهی مختلف استان در پیگیریها و تصمیمگیریها استفاده کنند.
3ـ استان لرستان بایستی دارای یک پژوهشکده تخصصی آب باشد.
4ـ ضرورت دارد برنامههای جامع الزامآور برای اصلاح کشتها اجرا شود.
5ـ موضوع اقتصاد آب در زمینه کشاورزی یک بحث مهم است. وقتی خشکسالی داریم نباید فقط با نگاه تجاری محصولات آبدوست و آبپایه کاشته شوند.
6ـ در زمینه احداث سدها مطالبهگری بایستی منجر به افزایش محسوس اعتبارات این پروژهها شود.
7ـ دادهها، اطلاعات و آمار مربوط به آب و کشاورزی استان لرستان باید کاملاً دقیق باشند.
8ـ از ظرفیت نخبگانی دانشگاهی استان در تصمیمگیریهای اجرایی مرتبط با آب و کشاورزی استفاده شود.
9ـ استان لرستان بایستی سیستمهای هشداری استاندارد همچون هشدار سیل و خشکسالی داشته باشد.
10ـ آیا در زمینه تبدیل کشاورزی سنتی به کشاورزی نوین و دانشبنیان، اقدامات کافی زیرساختی در استان انجام شده است؟
11ـ وقتی چنین نشستهایی برگزار میشود خروجی آن بایستی اثرگذاری متخصصان دانشگاهی در تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای اجرایی باشد.
12ـ وقتی اقدامات علمی توسط دانشگاهیان و متخصصان در رابطه با راهکارهای مقابله با خشکسالی یا کمآبی تهیه میشود بایستی از سوی سازمانها و نهادهای متولی به این راهکارهای علمی، عمل شود.
و...
گفتنی است این نشست با همکاری سازمان بسیج اساتید استان لرستان، دفتر هماندیشی نهاد رهبری در دانشگاه، معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، کانون بسیج اساتید دانشگاه لرستان و اداره امور شاهد و ایثارگر دانشگاه لرستان برگزار شد.