معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان: استفاده بیرویه از سموم باعث ناهنجاری در چرخه زیست موجودات میشود
خبرگزاری ایسنا (لرستان)، نوشت:
عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان گفت: استفاده بیرویه و ناآگاهانه از سموم باعث ایجاد ناهنجاری در چرخه زیست موجودات زنده میشود.
دکتر محمد فیضیان اظهار داشت: استفاده از انواع کودهای شیمیایی، پسابهای شهری، آفتکشها، حشرهکشها و علفکشها به طور بالقوه کشاورزی را با مشکل روبرو خواهد کرد.
وی اضافه کرد: خاکهای ایران از نظر عناصری مانند N، P، Fe، Zn و... فقیر هستند.
فیضیان خاطرنشان کرد: استفاده ناآگاهانه، بیرویه، بیمورد و بیاندازه از این سموم باعث ایجاد ناهنجاریها و نابسامانیهایی در چرخه زیست موجودات زنده و واکنش طبیعی طبیعت شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه لرستان بیان کرد: اگر انسان بداند که سم از راه تنفس، پوست بدن، چشم، گوش و دهان جذب بدن او میشود و بیماریهایی چون انواع سرطان، معلولیتهای جسمی، ذهنی، مادرزادی، حساسیتها، بیماریهای عصبی و حتی نازایی و سقط جنین ایجاد میکند چنین با اطمینان به مصرف این مواد نمیپرداخت.
وی خاطرنشان کرد: کودهای زیستی، حاوی ریزسازوارههای مفید در تغذیه گیاه هستند که میتوانند مشتمل بر گروههای مختلف از قبیل باکتریها، قارچها و اکتینومیستها و مانند آن باشند.
فیضیان افزود: امروزه استفاده از این گروهها در جهت گام برداشتن به سوی کشاورزی پایدار و بهره بردن از اثرات مفید آنها رو به افزایش است.
منبع: خبرگزاری ایسنا